Het MWAH-gevoel

When work is a pleasure, life is a joy! When work is a duty, life is slavery (Maxim Gorky).

Je komt thuis en je partner vraagt hoe je dag was. “Mwah”, is je antwoord. Dat kan. Niet iedere dag is even leuk.

Je komt op vrijdag na een week hard werken thuis en je partner vraagt hoe je week was. “Mwah”, is je antwoord. Oeh……. Een hele week hard werken en je hebt een MWAH-gevoel?

Hoe vaak heb jij een MWAH-gevoel? En hoe bevalt dat?

Veel mensen zitten gevangen in een baan die niet meer dan een MWAH-gevoel oplevert. Veel mensen voelen zich daar machteloos over. Maar ben je wel machteloos? Of heb je altijd een keus? De argumenten tegen die andere, leuke, baan zijn bekend. De hypotheek moet betaald worden. Je hebt niet de juiste diploma’s voor die baan die je wel echt leuk vindt. Je bent te oud. Je bent te duur. Je bent te jong. Je hebt niet genoeg ervaring. Je hebt te veel ervaring.

Maar is dat echt zo?

En heb je wel eens geprobeerd om meer uitdaging en voldoening uit je huidige baan te halen? Of zeg je tegen jezelf dat dat niet kan? Dat er toch niet naar je wordt geluisterd? Dat je te oud bent om te veranderen? Dat de organisatie toch niet wil veranderen?

Maar is dat echt zo?

Hoe lang nog tot je pensioen? Hoe lang wil jij nog thuiskomen met een MWAH-gevoel? Of durf je de uitdaging aan?

Ik begeleid je graag bij deze uitdaging!

 

Geef een reactie